Toen Jean-Luc Dehaene hoorde dat een fotograaf zijn document had gefotografeerd, was hij verbijsterd. De reclamewereld zag het voorval echter als een gedroomde kans voor actuele advertenties.
Zo maakte Nikon, het merk van het fototoestel waarmee de foto gemaakt werd, een reclamefilmpje waarin de fotograaf op zijn foto inzoomt en zo de tekst van de nota kan lezen. Het filmpje eindigt met de zin: It's not just a camera, it's a Nikon.
Gisteren verscheen ook een advertentie in Het Laatste Nieuws voor opbergmapjes. De advertentie liet een uitgescheurd stukje krant zien met daarop het artikel 'Dehaene verbijsterd over gefotografeerde nota'. Daaronder volgt droog de vraag: Mapje nodig voor uw documenten?De hele formatie doet overigens dienst als inspiratie voor reclame. Onder de vraag 'Efkes weg/Envie de partir?' krijgt Yves Leterme tips over hoe ver hij met 10 euro geraakt als hij bij Ryanair boekt. En ook Ikea heeft gezien dat cdH-voorzitster Joëlle Milquet met de meubelcatalogus onder de arm naar het Franstalige topoverleg trok. Onder de bewuste foto staat er: 'Interne keuken. Zetelverdeling. Stoelendans. Onderhandelingstafel. Kunnen we helpen met de inrichting?'
Bron: Knack

Friday, 31 August 2007
Dehaene-nota ideale reclame-onderwerp
Thursday, 30 August 2007
Zuchtende collega is meest irritant
Collega's die (minachtend) zuchten omdat je een fout maakt, vormen de grootste irritatie op de werkvloer. Een publieke berisping volgt op de tweede plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse tak van uitzendbureau Randstad onder 2100 werknemers. Andere irritaties zijn: luid telefoneren op de werkvloer, bemoeizuchtige collega's die de rol van de baas overnemen en collega's die de luidsprekerfunctie aan laten staan of telefonisch persoonlijke zaken regelen.
Het volledige artikel kan je nalezen op de Monster-site.
Uitdagende job belangrijker voor technici dan hogerop raken
Bij werkgevers leeft het idee dat werknemers zeer ontrouwe wezens zijn. Ze zouden ‘jobhoppen’ en er niet voor terugschrikken een bedrijf als een baksteen te laten vallen wanneer er elders een beter betaalde functie vrijkomt. Technische professionals voldoen volgens het ‘Beste Plek Onderzoek’ van Expectra niet aan dit gevreesde profiel.
Meer dan 450 tekenaars, constructeurs, werkvoorbereiders, calculators, projectleiders, managers en commerciële technici werkten mee aan het ‘BPO voor technici’. Uit het onderzoek blijkt dat het salaris voor de meeste ondervraagde engineers, managers en commerciële technici niet de belangrijkste motivatie is om ergens te werken. Een uitdagende job is hen meer waard dan een vette looncheque en ze zien hun werk evengoed als hobby. Het onderzoek brengt ook een paar opvallende verschillen aan het licht. Zo werkt meer dan de helft van de werkvoorbereiders, calculators en commerciële technici wél vooral om te kunnen leven. Tekenaars, constructeurs en engineers willen groeien in hun vak en hun functietitel is daarbij niet belangrijk. Projectleiders en managers zijn dan weer iets ambitieuzer, zij willen ook groeien maar liefst in positie. Voor alle ondervraagde professionals zijn werksfeer en ontwikkeling van groot belang. Ook verkiest de meerderheid meewerken aan een mooi product boven werken voor een bekend bedrijf. ,,Wat vooral naar voor komt is dat technici het liefst bij één werkgever groeien, of het nu in vak is of in positie. Die werkgever moet dan wel aan hun eisen voldoen. De meeste technische professionals hebben hoge verwachtingen en willen zich continue inhoudelijk ontwikkelen. Anders zijn ze snel uitgekeken”, aldus Ronald van den Broek, Business Unit Manager bij arbeidsbemiddelaar Expectra engineering.
Bekijk het resumé van de onderzoeksresultaten
Bron: 6 Minutes Business newsletter
Wednesday, 29 August 2007
Unfortunately placed ads
Overheid nog steeds op zoek naar 700 ict'ers
Als de overheid alle it-plannen wil uitvoeren die goedgekeurd zijn, dan moet ze op zoek naar bijna 700 bijkomende ict'ers. Dat is een stijging met bijna 14 procent van het bestaande it-personeel. Bovendien blijken sollicitanten van bij de aanvang hoge looneisen te stellen.
De federale overheid telt 4.800 voltijds equivalente ict'ers, maar kampt nog steeds met een tekort van zowat 677 informatici. "Die cijfers dateren van maart 2005, maar neem van mij aan dat er nog niets veranderd is," zegt Peter Strickx, chief technology officer van Fedict, het federale ict-departement. "Er moet dan ook geschoven worden met de prioriteiten van de verschillende projecten." Volgens Strickx zit het tekort aan informatici vooral bij de grotere overheidsdiensten zoals Financiën, Sociale Zekerheid en Justitie. "Bovendien krijgen we op langere termijn een bijkomend probleem: bijna 600 interne ict-specialisten zijn ouder dan 50. Een groot deel daarvan zal dus over tien jaar verdwenen zijn."
Niet de afvalbak van de privé
Er loopt inmiddels een nieuwe enquête over de it-behoeften bij de diverse overheden die over enkele maanden rond zou moeten zijn. In september start het federaal selectiebureau Selor met een campagne om 200 tot 300 ict'ers aan te werven. "Ik merk dat het moeilijker wordt om ict'ers aan te trekken voor overheidsfuncties. De looneisen komen al meteen bij de eerste gespreksronde ter tafel. Als ze het gevraagde bedrag niet krijgen, willen ze gewoon niet verder praten." Volgens Peter Strickx eisen sollicitanten tevens een groepsverzekering of een bedrijfswagen, wat bij de overheid zo goed als onmogelijk is. Nogal wat afgedankte ict'ers uit de privé-sector stappen trouwens over naar de overheid, maar "wij willen niet de afvalbak van de privé zijn," waarschuwt Peter Strickx.
Toch heeft de overheid vaak interessante innovatieve projecten. Zo verkoos Jonas De Meulenaere onlangs zijn job bij Capgemini te ruilen voor een baan bij Smals, een vzw die ict-diensten levert aan de federale overheid en de sociale sector. Hij moest een bedrijfswagen en extralegale voordelen inleveren, "maar ik heb nu het gevoel dat ik een hoger doel kan dienen dan louter de winst van een bank."
Bron: Datanews
Internetgebruiker gaat voor inhoud
Het grote publiek ontdekt geleidelijk aan dat het internet meer is dan een communicatiemiddel. Gebruikers gaan steeds meer op zoek naar content, dat blijkt uit een analyse van de ‘Online Publisher Organisation’s (OPA) Internet Activity index’.
Internetgebruikers hebben in de voorbije vier jaar meer aandacht gekregen voor content op het internet. De tijd die mensen online doorbrengen met het bekijken van nieuwssites, video, het weer en blogs is gestegen en dat ging vooral ten koste van de tijd waarin mensen het internet gebruiken voor communicatie. Van 2004 tot 2007 steeg content gerelateerde online tijd van 34 naar 47 procent. Communicatie maakt in 2007 nog 33 procent uit van de totale online tijd. In 2003 was dat nog 46 procent. Volgens de OPA is deze verschuiving te wijten aan verschillende factoren: een stijging in het aanbod van content, de overstap van activiteiten die oorspronkelijk offline gebeurden naar het web en de doorgezette uitbreiding van breedband internetaansluitingen. Die laatste factor maakt een algemene stijging mogelijk van de online tijd, verspreid over de vier onderzochte categorieën: content, zoeken, commerciële activiteit en communicatie. Er is dus sprake van een algemene stijging van de tijd die mensen op het internet doorbrengen. Het aandeel van ‘zoeken’ in de online tijd van consumenten groeide in 4 jaar van 3 naar 5 procent, waarbij het ‘zoeken’ als doorgang naar content werkt. De online tijd doorgebracht met commerciële functies daalde lichtjes van 16 naar 15 procent, aldus nog deze activiteitsindex.
Bron: 6 minutes
Streaming video versus bewegend behang bij jongeren
Internet is het favoriete medium bij jongeren. Dagelijks brengen ze zo’n drie en een kwart uur door op het internet. Dat is ongeveer net zo lang als de televisie aanstaat, maar die doet eerder dienst als bewegend behangpapier. Jongeren kijken maar een kleine twee uur met aandacht naar de beeldbuis.
Vooral online video neemt toe in populariteit. Bijna 90 procent van de jongeren die aan het onderzoek meewerkten, bekijkt filmpjes via het internet en een derde doet dat dagelijks. Een half jaar geleden was dat nog maar een kwart. Dat blijkt uit ‘Jij en de Media’, een onderzoek van jongeren marketingbedrijf Newrulez naar mediagebruik bij Nederlandse jongeren van 15 tot 24 jaar. Naast streaming video zijn ook andere vormen van video via internet populair. Meer dan drie kwart van de jongeren kijkt regelmatig TV programma’s en fragmenten via internet en bijna de helft downloadt af en toe een film. Ongeveer een kwart van de jongeren zet wel eens een zelfgemaakt filmpje online. Ook voor de radio wordt het internet een steeds belangrijker medium. Jongeren luisteren gemiddeld één uur en drie kwartier per dag. Bijna de helft luistert naar de radio via internet. Hiermee doet internet nauwelijks onder voor radio luisteren via de kabel of de ether. Toon Branbergen, directeur Newrulez: ,,Het onderzoek bevestigt wat we dagelijks in de praktijk zien. Video is steeds belangrijker voor jongeren. Ze bekijken zelfgemaakte filmpjes, maar staan ook open voor ‘branded videocontent’ – video waarbij jongerenmerken prominent in beeld komen op een voor jongeren relevante en amusante manier. Deze ontwikkeling heeft dus veel impact op de manier waarop jongerenmarketing wordt bedreven.”
Bron: 6 minutes
Tuesday, 28 August 2007
On dit comment "Coca" en taïwanais?
Bon d'accord, on ne comprend pas grand'chose mais ça vaut la peine d'y faire un tour. Le graphisme y est vraiment sympa.
http://www.icoke.com.tw/HF2/index.html
N'hésitez pas à recommencer plusieurs fois car à chaque fois, c’est différent
Les Belges aspirent à davantage de vacances

Krantenadvertenties steeds feller belaagd door online advertenties
Het Veronis Suller Stevenson Communications Industry Forecast 2007-2011 (VSS Forecast) is vrij radicaal in het beantwoorden van de vraag of kranten zich in het veranderende medialandschap kunnen handhaven. In de Verenigde Staten zouden papieren nieuwsdragers tegen 2011 voorbijgestoken worden door digitale media als reclamemedium.
Het internet reclamebudget zou 61,98 miljard dollar bedragen in 2011. Daarmee zou voor het eerst meer geld uitgetrokken worden voor internetadvertenties (zowel ‘pure-play’ websites als digitale uitbreiding van traditionele media inbegrepen) dan voor advertenties in kranten. Een breekpunt in de geschiedenis van de communicatie industrie waarvoor verschillende tendensen verantwoordelijk zijn volgens de VSS Forecast. Consumenten brachten in 2006 minder tijd door met media dan in het jaar voordien. Het mediagebruik daalde met 0,5 procent naar 3.530 uren. Het was sinds 1997 geleden dat hier een daling vastgesteld werd. Oorzaak van deze verandering is de ‘migratie’ van consumenten naar digitale alternatieven voor nieuws, informatie en ontspanning die minder tijd vragen dan hun tegenhangers in de traditionele media. Een gemiddelde televise-kijksessie vraagt een consument 30 minuten tijd terwijl online video slechts vijf tot zeven minuten in beslag neemt.
Voor het volledige artikel: 6 minutes
Werkgelegenheid bij de 50-plussers
Uit de jongste Enquête naar de Arbeidskrachten van de FOD Economie blijkt dat de werkgelegenheid bij de 50-plussers in één jaar met 8,4 procent is toegenomen. Bij de jongeren is er een lichte daling. De totale werkgelegenheid steeg met 3,3 procent. Dat is te danken aan Wallonië en Brussel, want Vlaanderen noteert een lichte daling. Zorgwekkend blijft de lage werkgelegenheidsgraad van de laaggeschoolden.
Bron: HR Alert
Monday, 27 August 2007
Europese surfgewoontes
De eerste uitgebreide studie over de Europese activiteiten op het internet is net afgewerkt. Volgens de Comscore World Metrix Studie zijn de Britten het actiefst op het web. Zij surfen maandelijks gemiddeld zo'n 34.4 uur. Ook de Zweden staan voor deze parameter boven het Amerikaans gemiddelde. Nederland en de Scandinavische landen hebben dan weer het grootste aantal internetgebruikers (60 tot 83% van de totale bevolking). En Duitsland heeft de grootste internetgemeenschap met maar liefst meer dan 32.5 miljoen gebruikers, allen ouder dan 15 jaar.Gemiddeld zitten Europeanen maandelijks op 16.5 dagen op het web, goed voor een totaal van 24.1 uur per maand. Het gemiddeld aantal page views per maand is 2,552. Zweden staat met maandelijks 4,019 page views ver boven het gemiddelde!
Bron: Ad'Link Newsletter
MySpace voor managers
Netwerken op internet, waar managers elkaar ontmoeten en informatie delen, zijn allesbehalve nieuw. Maar de jongste maanden kunt u er nog moeilijk aan ontsnappen. Een online zakennetwerk als LinkedIn krijgt er elke minuut 13 nieuwe contacten bij. Het netwerk telt al meer aangesloten zakenlui dan ons land inwoners telt. 'Meer en meer mensen beginnen het te kennen en velen hebben er een profiel', beaamt networkingcoach Jan Vermeiren. 'Maar slechts een kleine minderheid doet er ook echt iets mee.'
Klik hier voor het volledige artikel
La nouvelle campagne AGF, très sympa
Un petit tour sur leur site et visionnez les petits films très sympa ... et très appréciés du public.
Evénement national et international: la grande braderie de Lille


C'est sans aucun doute le plus grand marché aux puces d'Europe. Plus de 200 kilomètres de trottoirs occupés par les "bradeurs", habitants de la Métropole ou brocanteurs venus de toute l'Europe, car tout se vend et tout s'achète. Cette coutume vient date du Moyen-Age où les valets de chambre avaient obtenu le droit de vendre une fois par an les vieux habits et objets de leur maître.Outre le grand déballage, la braderie c'est aussi et surtout une manifestation populaire et conviviale qui réunit toute la population lilloise et bon nombre de touristes. Tout ce petit monde se retrouve déambulant dans les rues de la ville ou aux terrasses des pubs et brasseries pour déguster les inimitables moules-frites. Chacune de ces brasseries se fait une fierté d'amonceler sur sa terrasse les coquilles de moules, preuve du succès de leur recette.Des circuits découvertes pour les visiteurs, ou des circuits "antiquités" pour les spécialistes permettent de sillonner Lille avec l'Office de Tourisme.
Niet-geadresseerde reclame in opmars
De inkomsten van De Post uit niet-geadresseerde reclame zijn in 2006 met 14,5 procent gestegen tot 69 miljoen euro. Vorig jaar werden liefst 600 miljoen ongeadresseerde reclamefolders verspreid door De Post. Dat schrijft L'Echo.De geadresseerde reclame steeg in het eerste semester van 2007 met 2,8 procent tot 394 miljoen stuks. Het geheime wapen van De Post is de enquête (SelectPost) die enkele maanden geleden naar 2,5 miljoen Belgen werd gestuurd. Daardoor kan de reclame gericht worden rondgestuurd. Het grootste volume van de mailings komt van bedrijven die verkopen op afstand (28,8 procent), gevolgd door voedingdistributeurs (11,2 procent). Opmerkelijk is de groei (24 pct) van die voedingdistributeurs, terwijl het belang van de eerste groep met 6,9 pct terugloopt, wat de concurentie van internet bevestigt.
Bron: De Standaard
Werkend België in cijfers
De Enquête naar de Arbeidskrachten van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie giet werkend België in cijfers. In het eerste kwartaal van 2007 waren er in ons land 4.348.000 mensen aan de slag en waren er 375.000 werkloos. De werkgelegenheidsgraad bedraagt hiermee 61,7 procent, de werkloosheidsgraad 8,0 procent en de activiteitsgraad 67,1 procent. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2006 bleef de werkgelegenheid op ongeveer hetzelfde niveau, net zoals de werkloosheid. Wallonië kende de gunstigste arbeidsmarktevolutie. Vergelijkt men de cijfers met die van een jaar geleden, dan ziet men de werkgelegenheid groeien met 3,3 procent. Het zijn vooral vijftigplussers die vaker werk vinden terwijl steeds minder jongeren een job hebben. De werkloosheid onder mannen daalt sterk. Hoewel de arbeidssituatie van laaggeschoolden er iets op vooruit ging, blijft die nog zorgen baren.
Bron: HRUpdate
Friday, 24 August 2007
Gâcheur de plaisir
Les flingueurs de suspense se régalent. Le blogueur français Éric Le Taulier présente son bébé: la-fin-du-film.com. Le principe est simple, et on a tous rêvé Il s'agit de dévoiler la fin des films.
Ceux par exemple que vos collègues comptent aller voir au cinéma. Faites-vous détester, prenez un air blasé et révélez le nom du coupable. Effet garanti!
http://wordpress.la-fin-du-film.com/
La sonnerie GSM inaudible aux adultes
Le vibreur des GSM, c'est ringard. Pour être «trop cool» en classe, il y a le «Mosquitone». Une sonnerie inaudible aux oreilles adultes. Mise au point pour éloigner les jeunes des magasins, elle cartonne. Essayez-là et donnez votre avis.-->
En classe, tout le monde peut l'entendre. Tout le monde, sauf le prof. Qui continue peinard à donner cours, sans se douter de rien. Dans son dos, les SMS tombent à toute vitesse sur les GSM des étudiants. Car grâce à Mosquitone, éteindre son portable à l'école ne sert plus à rien : cette sonnerie est inaudible des oreilles adultes. Et vous, vous l'entendez?
Si vous n'entendez rien, c'est soit que vous êtes trop âgé, soit que vos oreilles sont abîmées. Car Mosquitone est un son à fréquence très élevée. Avec 17000 Hz, il est proche de l'ultrason, qui commence à 20000 Hz. Or, un adulte de 40 ans n'entend théoriquement plus les sons d'une fréquence supérieure à 15000 Hz. Ses oreilles sont «trop vieilles». Même chose pour un jeune dont les oreilles sont trop souvent exposées à un bruit intense, comme dans les concerts. Vous pouvez tester ici l'âge théorique de vos oreilles.
Faire fuir les jeunes
Le succès de cette sonnerie est ironique. Son nom est emprunté à une technologie mise au point par une société britannique spécialisée dans la sécurité, Compound Security Systems. Elle produit le Mosquito («moustique», auquel on rajoute «tone», «sonorité»), un émetteur d'ondes répulsives proches de l'ultrason. Cet appareil est utilisé par les enseignes de la grande distribution pour éloigner les bandes de jeunes de leurs magasins. Les délinquants sont visés, mais tous les kids, du berceau à la rhéto et aux bancs de l'univ sont touchés. D'où l'indignation. Certaines villes, comme Genève en Suisse, ont interdit ces émetteurs de sons suraigus. Pour raisons de santé et d'éthique.
Mais le retour de bâton n'est pas loin. Un jeune Scandinave ingénieux recompose donc le son sur son ordinateur avant de le télécharger sur son GSM. Le succès est rapide sur la toile, et le New York Times lui-même s'intéresse au phénomène.
Beau joueur, le directeur marketing avoue sa défaite. «Nous y avions pensé mais n'imaginions pas que ça marcherait.» Le temps perdu est vite rattrapé : depuis juin, la sonnerie est disponible sur le site de la firme. Au prix de 4 euros. Mais elle est téléchargeable un peu partout gratuitement. Parce qu'à ce prix là, c'est la piqûre.
Combien sont-ils dans le monde à surfer?
1,2 milliard de personnes utilisent actuellement Internet dans le monde, soit une personne sur cinq sur terre. Selon une étude récente menée par l'association allemande Bitkom (association des professionnels des technologies de l'information, des télécommunications et des nouveaux médias), ce chiffre passera à 1,5 milliard d'ici 2010. À l'extérieur de l'Europe, ce sont le Japon et les Etats-Unis qui ont enregistré la plus forte croissance. Comparativement, en 2002, le nombre d'internautes était à peine supérieur à 600 millions.
Ex-kaderleden Corelio starten nieuwe uitgeverij in gratis pers
Drie ex-kaderleden van Corelio hebben een nieuwe uitgeverij opgestart die zich vooral focust op uitgaves in de gratis pers in Vlaanderen. Het gaat om Wouter Van Melkebeek, Bernard Vandereyken en Christophe Wels. De uitgeverij kreeg de naam Thema Media.
Van Melkebeek was vroeger commercieel directeur van Passe-Partout Vlaanderen, Vandereyken commercieel manager van ROB TV en Christophe Wels was directeur publicaties Passe-Partout en channel development manager van Spotter.Er werd een samenwerking aangegaan met Grafische Groep Bongaerts uit Herentals voor de prepressactiviteiten, het drukwerk en de logistiek.In een eerste fase zal Thema Media werk bieden aan tien mensen.
Bron: De Standaard
Carrefour lanceert voorafbetaalde iTunes-kaarten
Winkelgroep Carrefour brengt voorafbetaalde kaarten op de markt voor het downloaden van muziekbestanden via iTunes.
De kaarten zullen vanaf 22 augustus te koop zijn in de winkelpunten van Carrefour, GB en Express. De kaarten hebben een waarde van 15, 25 of 50 euro en geven recht op een code, waarmee klanten dan legaal muziek kunnen downloaden via de iTunes-website.
Bron: De Standaard
E-mail populairder dan telefoon op werkvloer
De e-mail heeft de telefoon als communicatiemiddel op de werkvloer voorbijgestreefd. Dat blijkt maandag uit een onderzoek in opdracht van Dimension Data, leverancier van IT-diensten en -oplossingen.
'Ons onderzoek wijst erop dat eindgebruikers bij voorkeur communiceren aan de hand van elektronische media en niet via voice-diensten als telefonie', aldus Rob Lopez van Dimension Data. Van de respondenten gebruikt 100 procent e-mail, 80 procent vaste telefonie, 76 procent mobiele telefonie en 66 procent instant messaging. Nochtans vergroot de toename van het e-mailgebruik volgens Lopez de persoonlijke communicatiekloof. Bovendien meent hij dat e-mailcommunicatie minder veilig geacht kan worden en dat ze een negatieve invloed kan hebben op de productiviteit, omdat de ontvanger vaak moeite heeft om om te gaan met de stijgende hoeveelheid e-mails. Vreemd genoeg wijst het onderzoek uit dat de drie meest voorkomende technologieën de productiviteit net het meest zouden verhogen. Meer dan 70 procent van de ondervraagden zegt dat e-mail een positieve invloed heeft op hun productiviteit, gevolgd door vaste telefonie en mobiele telefonie. Instant messaging, blogs en softphones worden als meer storend ervaren.
Bron: De Standaard
Thursday, 23 August 2007
YouTube introduceert reclame in videoclips
Paris-Match gomt vetrol van Sarkozy weg

Guerillamarketing cursus
Wilt u snel aandacht voor uw bedrijf zonder dure marketingspecialisten in te zetten? Voer dan guerrillamarketing, het is effectief, leuk om te doen en erg goedkoop. Lees hier de ingrediënten van een geslaagde guerilla-actie.
Guerillamarketing, vrij gedefinieerd als een marketingactie waarbij goedkope marketingmiddelen worden ingezet om zoveel mogelijk free publicity te genereren, is bij uitstek geschikt voor kleinere bedrijven omdat deze marketingvorm goedkoop is en toch een groot bereik heeft. Een inmiddels klassiek voorbeeld van guerillamarketing is de actie waarbij duizenden gele kabouters Abcoude overspoelden. In eerste instantie wist niemand waar de gele mannetjes vandaan kwamen, wat de hype tot grote hoogte stuwde. Op het hoogtepunt van de speculaties werd het mysterie onthuld. Parlino (een bedrijfsonderdeel van Tele2) was de 'boosdoener'. Met deze ludieke actie wilde Parlino zijn nieuwe dienst Voip, gratis bellen via internet, bij een breed publiek introduceren. Het duo Lieke Spapens en Jeroen Huisman van reclamebureau De Combinatie van Factoren was het brein achter de actie. 'Maar er komt natuurlijk wel iets meer bij guerillamarketing kijken dan alleen gele kabouters plaatsen', aldus Spapens en Huisman.
Voor het volledige artikel: Zibb
Wednesday, 22 August 2007
Uitgaven op online advertentiemarkt zullen verdubbelen
Er wordt in de volgende vijf jaar een verdubbeling van de uitgaven voor online marketing verwacht. Een recente studie van Forrester Research voorspelt dat de uitgaven zullen stijgen van €7.5 miljard tegenwoordig tot €16 miljard in 2012. De belangrijkste verklaring voor deze stijging ligt in het feit dat mensen steeds meer en langer het internet gebruiken en ze vertrouwen hebben in doelgerichte online reclame. 34 percent van de internetgebruikers zeggen geen probleem te hebben met online reclame als die aan hun persoonlijke wensen tegemoetkomt. Dit cijfer staat in scherp contrast met het enorme aantal mensen dat zich stoort aan reclame op televisie. 40 percent van de surfers vertrouwt prijsvergelijkingen op het net en niet minder dan 36 percent baseert zich op waardeoordelen van andere gebruikers.
Bron: Ad'Link newsletter
Virus bedreigt Monster
Een virus met de naam Infostealer.Monstres heeft 1,6 miljoen gegevens van enkele honderdduizenden gebruikers van banensite Monster.com gestolen. Dat meldt het internetmagazine Webwereld. Het virus ging aan de haal met namen, huisadressen, e-mailadressen, telefoonnummers en ID-nummers.
Mogelijk hebben hackers via medewerkers van Monster.com toegang tot de gegevens gekregen, omdat legitieme inloggegevens zijn gebruikt. Het virus ging op zoek naar banenzoekers in specifieke landen, meldt de nieuwswebsite.
Volgens Ann Van den Begin, marketingmanager van Monster.be, is ons land voorlopig gespaard gebleven. 'We zetten alle hens aan dek om het virus te stoppen', klinkt het.
Bron: De Tijd
Publicité en ligne : le Royaume-Uni fait la course en tête
Collectivement, les 13 pays du réseau de l'Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe ont dépensé 8 milliards d'euros dans la publicité en ligne en 2006. Telle est la conclusion de l'étude " Pan-European Online Advertising Spend " conduite par Pricewaterhouse Coopers pour l'IAB Europe. Selon Alain Heureux, président de l'IAB, " ces chiffres démontrent sans aucun doute la puissance de l'industrie publicitaire en ligne européenne. "
Le Royaume-Uni, qui représente 39% des dépenses totales, est la nation la plus active en termes de publicité online. L'Allemagne est le deuxième plus grand investisseur avec 22%, suivi par la France (15%). Quant aux Pays-Bas, ils totalisent 7% des dépenses publicitaires en ligne, talonnés par l'Italie, avec 6%.
Deuxième round, pour le pitch Euroclear
La finale. Le super stress. Après une redoutable compétition regroupant plus de 7 agences, Uc Bruxelles se retrouve finaliste face à Duval-Guillaume Corporate. Présentation cet après-midi. On croise les doigts et on vous tient au courant. Promis.
Ps: toujours en attente, le pitch de la Police ! En préparation: Partezis, Fabrecom-Gti, Boss Paints, AGC-Glaverbel, la Banque Centrale européenne, ...
Wallonië iets harder aan het werk
Tuesday, 21 August 2007
Un site de "porno-réalité"
This summary is not available. Please click here to view the post.
Encore un "couac" pour Wikipedia
C’est un petit peu un été pourri pour Wikipedia qui a été attaqué de toutes parts. Forcément, l’encyclopédie gratuite en ligne alimentée par “qui veut” est de plus en plus consultée et donc, assez logiquement, de plus en plus vandalisée. Au mois de juillet, il y a eu l’affaire Despiegeleer , tout récemment le « bourgmestre » de Montréal a également été sali sur le site. On ne compte plus le nombre de biographies falsifiées sur Wikipedia, toutefois corrigées par la suite.
Et il y a quelques jours, des internautes espagnols se sont amusés à modifier le contenu de certains articles. D’après Barrapunto, ce sont des journalistes de deux télévisions espagnoles, l’une privée et l’autre publique, Ils ont indiqué que John Lennon était obsédé par la paëlla et qu’Elvis Presley était mort en 2007 au lieu de 1977. Bref, un piège pour vérifier la réactivité de Wikipedia, seulement les rédacteurs Wiki ont réagi au quart de tour et les corrections ont très vite suivi.
België heeft hoogst opgeleide it'ers van Europa
België heeft van de EU15 (de 15 'oorspronkelijke' Europese lidstaten) gemiddeld het hoogst opgeleide it-personeel rondlopen. Desondanks, of net daardoor, hebben Belgische it'ers in Europa het minst kans om nadien in hun job verder opgeleid te worden.
Het cijfermateriaal is afkomstig van de statistische instelling Eurostat, de analyse werd gemaakt door de Britse it-opleidingsorganisatie e-skills. In Europa blijken we met zowat 172 miljoen mensen aan het werk te zijn (de cijfers stammen uit het derde kwartaal van 2006). Daarvan werken 4,8 miljoen mensen in it-gerelateerde jobs, ongeveer 3 procent.
In België, net als in alle andere Europese landen, is die proportie vergelijkbaar. In ons land werken 105.000 it'ers (maar volgens sectororganisatie Agoria zijn dat er nu al 141.000). Slechts 10 procent van de Belgische it'ers zijn vrouwen, een cijfer dat in heel Europa laag ligt. De meeste Europese it'ers (88 procent) werken als vast personeel en op fulltime basis (94 procent).
Het gemiddelde opleidingsniveau van Belgische it'ers blijkt erg goed te zijn. Zo goed zelfs dat we de kroon spannen in Europa, op de voet gevolgd door Ierland, Spanje, Denemarken en Frankrijk. Of er een verband kan worden gezien, is niet geheel zeker, maar op vlak van opleidingen in de jobcontext doet België dan weer erg slecht. It'ers in ons land maken in Europa het minste kans om verder opgeleid te worden als ze al aan de slag zijn.
Slechts 6 procent gaf aan in de 4 weken voor de bevraging een opleiding te hebben genoten. Ter vergelijking, het gemiddelde van de EU15 ligt op 15 procent. In het Verenigd Koninkrijk en Denemarken ligt dat cijfers zelfs op respectievelijk 26 en 27 procent.
Bron: Datanews
Scheldende priester neemt ontslag
Een katholieke priester die in een videofilmpje op YouTube te zien is terwijl hij zich grof en racistisch uitlaat tegen een groep tieners, heeft maandag ontslag genomen als deken van de St Patrick's Cathedral in Melbourne.
De uitval van Geoff Baron tegen een aantal jongeren, vorig jaar, werd vastgelegd met een mobiele telefoon. De kwestie kwam afgelopen maand in de Australische media en deed heel wat stof opwaaien. Baron houdt vol dat hij door de tieners werd geprovoceerd. Die zouden hem namelijk een pedofiel hebben genoemd.
Bron: De Standaard
Filmpje is niet voor hen die niet tegen scheldwoordjes kunnen!
Lage lonen zwaarst belast in België
De Belgische belastingdruk op lage lonen is de hoogste van alle geïndustrialiseerde landen. Dat blijkt uit een nieuwe internationale vergelijking door de Europese Commissie.
De Europese Commissie ging via een testcase voor elk land na wat de fiscale druk is op een laag loon. Daaruit blijkt dat de loonwig, het verschil tussen wat de werkgever betaalt en wat de werknemer overhoudt na sociale lasten en belastingen, oploopt tot 49,2 procent van de loonkosten. Dat is het hoogste percentage van alle 24 landen die de Europese Commissie onder de loep nam. In Nederland is de vergelijkbare loonwig maar 40,6 procent en in Luxemburg slechts 30,6 procent. Frankrijk (44,5 procent) en Duitsland (47,4 procent) blijven nog in onze buurt.Hoe zwaarder de belastingdruk op de laagste lonen, hoe kleiner de prikkel voor laaggeschoolde werklozen om een job te zoeken. Werken is voor hen immers pas aantrekkelijk als het verschil tussen het nettoloon en een uitkering voldoende groot is.
Bron: De Standaard
Monday, 20 August 2007
Humorrrrrrr
Nadat enkele collega's enthousiast reageerden op mailtjes met deze inhoud besloot ik dit te delen met iedereen op de blog, omdat er ook eens mag gelachen worden, nietwaar? Presenting to you: Jeroom!
Don't have a meltdown
Zakendoen is erfelijk
Zelfstandig ondernemerschap wordt van generatie op generatie doorgegeven.
Werknemers worden niet gebonden
Werkgevers doen weinig om werknemers te behouden, ondanks de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Wanneer promotie en salarisverhoging uitblijven, is de kans echter groot dat het personeel op zoek gaat naar een andere baan.
'Werkgevers doen nog vrij luchthartig over de krapte op de arbeidsmarkt. Er wordt met de mond wel beleden dat ze aandacht hebben voor het behouden van mensen, maar de daden komen er niet achteraan', aldus de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (NVP) in Het Financieele Dagblad.Het jaarlijkse functioneringsgesprek is onvoldoende om te achterhalen welke ambities een werknemer heeft. 'Werkgever en werknemer moet vaker dan één keer per jaar om de tafel', aldus Wallach. 'En daarbij moet de werkgever ook dieper doorvragen naar de wensen van de medewerker.'Wanneer een promotie of salarisverhoging er door omstandigheden niet in zit, raadt Wallach werkgevers aan hier duidelijk over te zijn. 'De werkgever moet eerlijk zijn als hij geen vooruitzichten kan bieden. Hij kan niet altijd voor doorstroming zorgen. Mensen trekken dan zelf wel hun conclusies. Daar moeten we niet zo krampachtig over doen.'
Bron: AMC
Friday, 17 August 2007
Coalition Island
Yves Leterme est allé faire rapport au Roi. Les négociations sont interrompues, et le Roi va maintenant mener des consultations. Consultations des différents partis politiques… Bref, c’est le merdier, l’occasion de vous présenter un site ludique et politique. Il s’appelle coalitionisland.be et il vous permet soit de suivre les pourparlers, soit de les créer vous même…
Graphiquement, c’est très amusant. En page d’accueil, Didier, Joelle, Yves, Vera, Elio, Guy, Freya, Johan et Albert… Tous en bikini et maillot de bain. Ils sont sur une île, l’île de la coalition où ils doivent trouver une solution pour former un nouveau gouvernement. Et comment ça marche ? Et bien, sur la page d’accueil, vous passez votre souris sur les différents personnages et un phylactère apparaît. Par exemple pour Johan Van de la Notte : ça donne : « La politique c’est un vrai bordel : Yves, Freya, tout le monde à essayer de me baiser ! ». Quand on va sur Albert : « Quand on a monté une fois un taureau, on peut monter n’importe quelle femme ! »
Alors, ensuite, on peut soit suivre, soit créer la discussion. C’est plus amusant de la créer. Vous pouvez donc choisir le lieu : soit le jacuzzi, soit la plage ou alors un petit buisson discret. Laissez libre cours à votre imagination. Amusez vous au bureau ou à la maison. Vous pouvez ensuite envoyer la petite animation à vos amis.
Transformez vos photos en 3D animée
Le Logiciel s’appelle Motion Portrait. Curieusement, il existe depuis 2 ans au japon. Un quotidien italien en a parlé au début de l’été et ce n’est qu’aujourd’hui que l’info rebondit en Belgique… Concrètement, comment ça fonctionne et à quoi ça ressemble ?
En gros, le logiciel identifie automatiquement les yeux, le nez, la bouche et les autres traits de la physionomie sur la photo. Puis il construit une version en 3D, et peut reproduire des expressions humaines. Ca marche aussi pour les animaux domestiques.
Alors, à quoi ça ressemble ? Vous avez donc une photo normale et puis, tout d’un coup, elle commence à s’animer. Les yeux commence à cligner, à suivre le parcours de la souris sur l’écran… Les lèvres commencent à bouger… La photo parle, hoche la tête légèrement… En fait c’est assez étonnant.
31 août, le blogday
Et pour faire la fête, les bloggeurs ont choisi le dernier jour des vacances, le 31 août. Au programme de cette 3ème édition du blog day : tous les bloggeurs du monde sont invités à poster un article recommandant 5 nouveaux blogs, de préférence différents de leur propre culture. Un site pour en savoir plus: http://www.blogday.org/