Monday 3 December 2007

Randstad en Vedior zijn het eens over fusie

De uitzendkantoren Randstad en Vedior hebben een voorwaardelijke overeenkomst bereikt over een fusie. Randstad brengt een bod uit van 20,19 euro per aandeel (3,51 miljard euro in totaal) op zijn iets kleinere branchegenoot. Dat maakte het bedrijf bekend.

Randstad betaalt 9,50 euro per aandeel in contanten, de rest van de overnamesom wordt voldaan in eigen aandelen. Daarmee ligt het bod bijna twee derde boven de slotkoers van Vedior op donderdag. Vrijdag schoot het aandeel nog 40 procent omhoog nadat bekend was geworden dat Vedior met Randstad in gesprek was.

Alleen Adecco is groter
Als de voorgestelde fusie doorgaat, ontstaat naar omzet gemeten de op een na grootste uitzender ter wereld. De gezamenlijke jaaromzet bedraagt ruim 17 miljard euro. Alleen het Zwitserse Adecco is groter. Samen kunnen Randstad en Vedior marktleider worden in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Polen, Canada en groeimarkt India.
Randstad en Vedior denken jaarlijks voor 100 miljoen euro belastingen te kunnen besparen door samen te gaan, onder meer door de samenvoeging van hun hoofdkantoren. De twee bedrijven verwachten niet dat de fusie zal leiden tot gedwongen ontslagen.

Aandelen
Bestuursvoorzitter Ben Noteboom van Randstad krijgt de dagelijkse leiding over het concern. Topman Tex Gunning van Vedior verlaat het bedrijf wanneer de integratie van de twee bedrijven rond is. De bedrijven verwachten de fusie begin volgend jaar rond te hebben. Voor de overname wil Randstad 57 miljoen aandelen uitbrengen.

Bron: De Standaard

No comments:

 
Add to Technorati Favorites