Wednesday, 7 May 2008

Google: het meest gekende merk ter wereld

Voor het derde opeenvolgende jaar publiceert het studiekabinet Millward Brown Brandz 2008, haar Top 100 van de best gekende merken wereldwijd. Voor het derde jaar op rij staat Google op het hoogste schavotje.

Globaal gesproken gaan de merken uit de ICT-sector met het leeuwenaandeel lopen. Zij zijn op zich goed voor 28 van de 100 plaatsen van het klassement. Microsoft, dat zich tussen GE en Coca Cola bevindt, eindigt derde. IBM staat zesde en is meer bekend dan Apple, dat het net voorbijsteekt.
De operator China Mobile steekt de twee reuzen net voorbij, op de vijfde plaats. Binnen de top 10 vinden we ook Nokia terug. Om Vodafone, HP, Cisco, Oracle, Intel en SAP terug te vinden, moet men verder in de Top 100 duiken.
De merken uit de technologiesector zien hun financiële waarde groeien met 187,5 mds$ op een jaar tijd, hetzij meer dan de helft van de groei van alle aanwezige merken in het klassement. Dit werd opgemaakt aan de hand van de ondervraging van meer dan één miljoen gebruikers over 50.000 verschillende merken in 31 verschillende landen.

Bron: Digimedia

No comments:

 
Add to Technorati Favorites