Thursday, 14 February 2008

Studie: surfpauze werkt relaxend voor vrouwen

Toegegeven: het is een wat bizarre thematiek maar we verzinnen niets. HP heeft namelijk een studie uitgevoerd waaruit moet blijken dat vrouwen die een tiental minuten per dag hun favoriete websites bezoeken wat van hun stress kunnen afgooien, een gestegen productiviteit hebben en ook nog eens met een ‘gestimuleerd denkvermogen’ gezegend worden.

Het was neurowetenschapper David Lewis van Mind Lab International die voor HP het onderzoek van een zogeheten ‘digitale time-out’ mocht onderzoeken op een groep vrouwen uit diverse Europese landen.
We citeren: “De resultaten geven aan dat een kortstondige, persoonlijke escapade naar het internet – zoals het uitwisselen van foto’s met vrienden en familie, het surfen naar favoriete websites of andere vormen van online ontspanning – de stress vermindert, het hartritme doet dalen en het brein in staat stelt om gemakkelijker en efficiënter te functioneren.”
Een en ander gebeurde door het aanbrengen van schedelsensors voor het meten van veranderingen in de hersenactiviteit en andere apparatuur die stressniveaus monitoren.
De websites die het best scoorden bij de vrouwen voor het vervullen van een ‘online break’: sites in verband met hobby, sport of tijdverdrijf (38% van de respondentes) en message boards en blogs over thema’s die hen nauw aan het hart liggen (24%).
HP wil het onderzoek gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen.

Bron: Digimedia

No comments:

 
Add to Technorati Favorites