Thursday, 10 May 2007

Accountants werven bij concurrent

In Rotterdam stond gisteren een vrachtauto met daarop een grote videowall voor de deur van het accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers. Daarna werd de vrachtwagen gesignaleerd bij het Rotterdamse kantoor van KPMG.


De toernee is een actie van Berk Accountants. 'Ik kan er nu nog niets over zeggen, maar vrijdag wordt er meer duidelijk', zegt woordvoerder Frans de Koning.Op het scherm van 10 m2 werden medewerkers van deze grote accountantskantoren uitgenodigd om hun hart te luchten over hun werk/privé balans. De email- en sms-berichten verschenen direct op het scherm. Een greep uit de berichten die op de videowall verschenen:

"Balans werk privé, niet bij mij. Gr vanaf de 5e''
"Hebben jullie al tijd genomen om te lunchen?''
"Balen. Weer overwerken vanavond.. Pieter'

Toekomst

In de steeds krapper wordende arbeidsmarkt voor accountants en belastingadviseurs vindt een tot nu toe beschaafde slag om goede medewerkers plaats. Het motto 'Wie de mensen heeft, heeft de toekomst' geldt meer dan ooit. Uit recent arbeidsmarktonderzoek van de Hay Group blijkt dat het tekort binnen de branche Finance & Accounting het grootst is en dat de schaarste verder toeneemt. Vandaag werd duidelijk dat spraakmakende acties niet meer worden geschuwd.De vrachtwagen gaat verder op toernee naar andere grote accountantskantoren. De organisator van de rondrit maakt zichzelf niet bekend op de site of de vrachtwagen.


Bron: Zibb

No comments:

 
Add to Technorati Favorites