Wednesday 16 May 2007

Peter Jackson verfilmt Kuifje


De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson, bekend om zijn trilogie Lord of the Rings, gaat in zee met Steven Spielberg om drie langspeelfilms rond de stripfiguur Kuifje te maken.

De films zullen met een driedimensionale techniek gemaakt worden. Spielberg en Jackson willen, voor de firma Dreamworks, de allernieuwste beeldtechnieken gebruiken.
Volgens het Amerikaanse weekblad Variety zullen zowel Spielberg als Jackson elk één film regisseren. Het is nog niet bekend wie de derde regisseur wordt.
Jacksons bedrijf Weta Digital, dat instond voor de vernieuwende speciale effecten van Lord of the Rings, heeft al een film van twintig minuten gemaakt waarin de personages van Hergé een nieuw (animatie)leven opnemen. De film zou de kijkers met verstomming hebben geslagen.
Spielberg spreekt over een nieuwe geboorte van de personages van Hergé. 'Ze drukken emoties uit op een manier die tot dusver niet mogelijk was bij personages die geschapen en geanimeerd waren door de computer. We willen dat de avonturen van Kuifje hetzelfde realistische effect hebben als de live films. Maar Peter en ik zijn ervan overtuigd dat het geen goed idee zou zijn om de strips van Hergé met realistische figuren te filmen. Dat zou de karakteristieke stijl van Hergé geen recht aandoen.'Jackson spreekt in dat verband over een 'fotorealistische' stijl.
Verwacht wordt dat Spielberg en Jackson al in het najaar, en zeker volgend jaar, met de opnames kunnen beginnen. Beide regisseurs zijn op dit moment nog bezig met andere projecten: Jackson regisseert momenteel 'Lovely Bones', Spielberg werkt aan 'Indiana Jones 4'.

No comments:

 
Add to Technorati Favorites