Wednesday, 16 May 2007

Vacature laat werkgevers en werknemers chatten

Op 14 mei organiseerden Vacature en Windows Live Messenger een grote rekruterings-chatsessie. Ondernemingen en kandidaten konden al chattend een eerste gesprek voeren. 60 bedrijven en meer dan 1.350 kandidaten schreven zich hiervoor in.

Eind april organiseerde Vacature de nationale rekruteringsbeurs Vacature Talentum. Dit event, dat plaatsvond in Tour & Taxis te Brussel, trok 95 standhouders uit de bedrijfswereld en meer dan 4.500 kandidaten. Maar In een tweede fase van het rekruteringsproject werd de Virtuele Beurs opgezet. Kandidaten kunnen zich via http://www.vacature.com/virtualtalentum aanmelden op de beursstanden van de Virtuele Beurs. Dankzij 3D-animaties krijgt de webbezoeker het gevoel zelf op de beurs rond te wandelen. Zelfs het beeld van Tour & Taxis, waar Vacature Talentum plaatsvond, wordt grafisch in de interface doorgetrokken. Iedere bezoeker kan starten met zijn login-gegevens van Vacature of kan voor de gelegenheid een bezoekerslogin krijgen. Vervolgens wordt hij virtueel onthaald door een cyberhostess die hem, naargelang zijn taalkeuze, doorverwijst naar een overzicht van de beursstanden. De bezoeker kan vervolgens navigeren naar de stands die hem interesseren. Daar kan hij vacante functies downloaden en presentaties of filmpjes van het bedrijf bekijken. Hij kan er ook zijn cv achterlaten.

De volgende stap was een chatsessie waarop ondernemingen en kandidaten rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen. De grote uitzendkantoren, IT-bedrijven, banken en overheidsbedrijven zullen via een chatsessie op Windows Live Messenger met de kandidaten kennismaken. Banksys, Carrefour, Fortis en IBM zijn maar enkele van de grote namen die deelnemen. In een later stadium is het uiteraard de bedoeling dat uit deze chatsessie een echt sollicitatiegesprek voortvloeit. Het voordeel van deze chatconversatie is dat de kandidaat vanuit zijn eigen huiskamer rechtstreeks in contact komt met de bedrijven die hem interesseren. Een online chatsessie biedt heel wat mogelijkheden: men kan aanklikbare internetadressen uitwisselen en snel digitale documenten versturen. Omdat Windows Live Messenger audio en video ondersteunt, is het zelfs mogelijk om met een headset en webcam echt met elkaar te praten.

Bron: HR Tribune

No comments:

 
Add to Technorati Favorites