Monday, 17 September 2007

De site die alle werkwoorden vervoegt

Logos Conjugator is een eenvoudig maar doeltreffend hulpje voor wie regelmatig teksten in een vreemde taal moet schrijven. Veel sneller dan een woordenboek toont de site u de vervoeging van duizenden werkwoorden, in het Nederlands, het Frans, het Engels of een dertigtal andere talen.
De website volgt in zekere zin de aanpak van Google en biedt net als de bekende zoekmachine een sobere homepage met slechts één zoekveld. Daar vult u een werkwoord in waarna u meteen alle mogelijke vormen te zien krijgt. In de meeste gevallen is het niet nodig om eerst een taal te kiezen.
Ook wie teksten moet vertalen kan bij Logos terecht: bent u bijvoorbeeld niet meer zeker van welk Engels werkwoord 'went' een vorm is, voert u het woord gewoon in het zoekveld in waarna u de complete vervoeging van 'to go' gepresenteerd krijgt.
Logos valt vooral op door het grote aantal talen dat ondersteund wordt. Wie op zoek is naar een gids voor Franse werkwoorden kan daarnaast ook terecht op een site als "Le Conjugueur" die u meteen ook een overzicht van de grammaticaregels biedt.
http://www.logosconjugator.org/
http://www.leconjugueur.com/


Bron: De Tijd

No comments:

 
Add to Technorati Favorites