Monday, 17 September 2007

Geef uw businessplan een duwtje in de rug

Wie aan het hoofd staat van een snelgroeiend bedrijf is vaak meer bezig met de dagelijkse administratieve taken dan met de langetermijnplanning. Om toch het overzicht niet te verliezen kunt u beroep doen op PlanHQ, een nieuwe website die u op de hoogte houdt van doelstellingen en verwezenlijkingen én u vertelt wie wat zou moeten doen.
PlanHQ, met thuisbasis in Nieuw-Zeeland, verbergt achter een eenvoudige website een handig instrument om uw onderneming in de juiste richting te sturen. U begint met het invoeren van een aantal essentiële gegevens (onder meer de samenstelling van uw team) en het vastleggen van uw uitdagingen, doelstellingen en mijlpalen. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen dat u voor het einde van het jaar een zakencijfer wil halen van 500.000 euro. Die doelstelling splitst u vervolgens op in deeltaken: zo moet uw verkoopsdirecteur de nodige klanten winnen, uw distributieafdeling contracten weten af te sluiten en uw marketeer voor naamsbekendheid zorgen.
Alle items vindt u vervolgens terug in het 'dashboard' van de site: wie deed wat, welke doelen werden niet gehaald en wat staat er voor de komende dagen op de agenda? Elk lid van het team ziet hier overigens zijn eigen taken. Ook uw budget loopt via PlanHQ, met een duidelijk overzicht van de planning - en de stand van zaken - per afdeling of op bedrijfsniveau.
De site kan overweg met de euro als munt maar spreekt voorlopig enkel Engels. Een eenvoudig abonnement kost 6,60 euro per maand, formules aan 17,60 en 35,90 euro laten u toe meer teamleden en doelstellingen te definiëren.
http://www.planhq.com/

Bron: De Tijd

No comments:

 
Add to Technorati Favorites