Thursday, 20 September 2007

'Google lanceert eigen mobiele telefoon'

Volgens insiders zal Google nog in september zijn eigen mobiele telefoon presenteren. De gPhone, waarover al weken geruchten de ronde doen, zal naar verluidt zeer scherp geprijsd zijn, omdat Google voornamelijk geld wil verdienen aan de advertenties die naar de gsm worden gestuurd.
De gPhone zou uitgerust zijn met mobiele versies van Google-applicaties als Gmail, Calendar, Google Talk en mogelijk ook Docs & Spreadsheets zodat het toestel ook voor zakelijke applicaties geschikt zou zijn. Net als de iPhone van Apple zal de gPhone ook een versie van Google Maps aan boord hebben. Insiders sluiten niet uit dat Google deze functie meteen koppelt aan een ingebouwde gps-module, wat mogelijkheden schept voor lokatiegebonden diensten en natuurlijk navigatietoepassingen.
Google zou ook werken aan z'n eigen betalingssysteem voor mobiele telefoons, vergelijkbaar met Belgische initiatieven als m-banxafe en Tunz. Verwacht wordt dat die dienst, wellicht gPay genaamd, onmiddellijk geïntegreerd zal worden in de gPhone. Het toestel zou overigens pas in het voorjaar van 2008 in de winkelrekken belanden.
http://www.google.com/

Bron: De Tijd

No comments:

 
Add to Technorati Favorites