Thursday, 20 September 2007

Uw zakelijk netwerk beheren zonder moeite

Wanneer u een fervent gebruiker bent van LinkedIn én van Microsoft Outlook, loont het beslist de moeite om de speciale LinkedIn Outlook Toolbar te installeren. Daarmee wordt het nog eenvoudiger om uw netwerk van contactpersonen verder uit te breiden.
LinkedIn is een internetdienst om in contact te blijven met oude collega's en schoolvrienden, maar ook om nieuwe contacten te leggen met de mensen die zij kennen. Contacten van contacten dus, die u vroeg of laat eenvoudig kunt aanspreken voor wat voor dienst dan ook, simpelweg omdat u 'connecties' heeft. Deze toolbar is daarbij een welkome hulp. Om te beginnen analyseert dit stukje software uw e-mailgedrag, om vervolgens in kaart te brengen met welke mensen u regelmatig contact heeft (lees: mensen die eigenlijk in uw LinkedIn-netwerk thuishoren, omdat u ze goed kent). Soms heeft u wellicht niet eens in de gaten met wie u zeer frequent mailt. In dat geval zal de toolbar u daar op attent maken door bepaalde mensen aan te bevelen voor opname in uw LinkedIn-netwerk.
Er zijn nog enkele bijkomende voordelen van de toolbar. Zo wordt uw Outlook-adresbook nagenoeg automatisch bijgewerkt wannaar LinkedIn-gebruikers wijzigingen aanbrengen in hun profiel. Verder krijgt u toegang tot LinkedIn met een simpele muisklik en kunt u rechtstreeks vanuit Outlook mensen uitnodigen om zich aan te sluiten bij LinkedIn.
http://www.linkedin.com/static?key=outlook_toolbar_download&trk=ftr_otb

Bron: De Tijd

No comments:

 
Add to Technorati Favorites