Tuesday, 13 November 2007

Gratis kranten in het rood

Metro International, het bedrijf dat de gratis krant uitvond, verliest opnieuw geld.

Metro International, dat inmiddels in 21 landen gratis kranten uitgeeft, leed in het derde kwartaal 18,2 miljoen dollar nettoverlies. In het derde kwartaal van vorig jaar was er 3miljoen winst.
De omzet in het derde kwartaal steeg weliswaar van 87,1 tot 91,5 miljoen dollar, maar in Zweden -de grootste markt- daalde de verkoop met bijna 11procent.
Een deel van het verlies is te wijten aan consultingkosten omdat Metro bezig is met een strategische analyse. Daarbij zal 'alles op tafel' gelegd worden, zei Chris Spalding, die tijdelijk de functie van ceo waarneemt tot Per Mikael Jensen het volgende maand van hem overneemt. Metro heeft zich al teruggetrokken uit Finland en Polen en bekijkt nu de situatie in de VS, waar ook in Boston en Philadelphia de verkoop daalt. Anderzijds wil Metro zijn websites in Frankrijk, Spanje en Nederland uitbreiden om meer advertenties binnen te halen.
Ook de vertrekpremie voor Pelle Törnberg, de vroegere ceo, woog op de winst. Metro wou echter niet zeggen hoeveel die premie bedroeg. Törnberg, die Metro leidde sinds 2000, kondigde in februari zijn vertrek aan nadat Metro in 2006 voor het eerst winst gemaakt had.

Bron: De Standaard

No comments:

 
Add to Technorati Favorites