Tuesday, 20 November 2007

Groot-Brittannië en Al Gore domineren Emmy Awards

Groot-Brittannië en de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore hebben maandagavond de belangrijkste prijzen in de wacht gesleept tijdens de 35ste editie van de International Emmy Awards in New York.

De Britse acteur en schrijver Stephen Fry won met Stephen Fry - The secret life of a manic depressive de prijs voor beste documentaire.
Zijn landgenoot Jim Broadbent werd uitgeroepen tot beste komiek. De regisseur Gabriel Range, ook al een Brit, scoorde met Death of a president. De fictieve documentaire over de moord op George W. Bush werd uitgeroepen tot beste tv-film. Litte Britain Abroad van de BBC won de award voor beste komische serie.
De laatste en meest prestigieuze Emmy van de avond, de Founders Award, werd overhandigd aan Al Gore voor zijn rol in het opstarten van Current TV, een zender die films en diepgravende reportages zal aanbieden, en zijn inspanningen in de strijd tegen de opwarming van de aarde.In zijn speech verklaarde Gore dat hij ervan overtuigd is 'dat de toekomst van de democratie erg zal afhangen van de democratisering van televisie'.

Bron: De Standaard

No comments:

 
Add to Technorati Favorites