Monday, 29 October 2007

Essers onderneming van het jaar

De Limburgse logistieke dienstverlener Groep H. Essers is begin deze week verkozen tot Onderneming van het Jaar 2007. De competitie ‘Onderneming van het Jaar’ is intussen aan zijn 13e editie toe.

Groep H. Essers werd door de jury tot laureaat verkozen uit een selectie van 5 genomineerde bedrijven. De overige genomineerden waren Aliplast, Exmar, Sarens Group en Torfs. Ivo Marechal, CEO van de gevierde onderneming, kreeg de trofee uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters. Om in aanmerking te komen worden kandidaat-bedrijven onderworpen aan een strenge kwantitatieve en kwalitatieve selectie die wordt aangevuld door een doorlichting van Ernst & Young. Juryvoorzitter Paul Buysse verklaarde tijdens de uitreiking dat de finale keuze van Groep H. Essers voornamelijk te danken is aan de duurzame expansie van het bedrijf, zijn technologische en operationele vermogen om internationaal door te breken, en de uitmuntende wijze waarop dit degelijke familiebedrijf de principes van corporate governance heeft toegepast.“Groep H. Essers verzinnebeeldt een voorbeeldfunctie voor vele familiebedrijven die hun steun blijven verlenen aan een duurzame, winstgevende en operationele ontwikkeling van hun onderneming ten bate van alle partijen die met het bedrijf verbonden zijn,” aldus nog de juryvoorzitter. Ernst & Young organiseert de ‘Onderneming van het Jaar’-award traditiegetrouw in samenwerking met De Tijd en Fortis.

Groep H. Essers neemt plaats in het lijstje van laureaten naast Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

Bron: 6 Minutes

No comments:

 
Add to Technorati Favorites