Wednesday, 3 October 2007

Toekomstige regering krijgt ict-eisen voorgeschoteld

Als het aan Beltug, de gebruikersorganisatie voor de ict-sector ligt, staat de agenda voor de regeringsonderhandelingen over eventuele ict-kwesties al vast. Beltug heeft immers al een compleet memorandum klaar over een reeks belangrijke ict-beslommeringen.

"De nieuwe regering zal een ambitieuze visie moeten uitwerken om België om te vormen tot een competitieve informatiemaatschappij", meent Beltug. De gebruikersorganisatie van de ict-sector wil de onderhandelingen in de juiste richting duwen en publiceert daarom een 'Memorandum voor de regering'.
De organisatie steekt van wal met de vraag naar een Minister voor ict. "In een omgeving die zo snel verandert en waar het belangrijk is de 'eerste' te zijn, moet men snel beslissingen kunnen nemen", klinkt het. "De Minister die bevoegd is voor ict moet promotor en verdediger zijn van de informatiemaatschappij in België en in Europa, en dit door de liberalisering van de sector." Die nieuwe minister zal werk moeten maken van de opvolging van Europese richtlijnen, zoals die rond 'All IP-netwerken' of 'Next Generation Networks'.
Ook breekt de organisatie een logische lans voor een beter overleg tussen de verschillende gemeenschappen. Het samenwerkingsakkoord rond telecom (telecom is federaal, maar radio en televisie zijn cultureel en dus opgesplitst) werd pas in mei 2007 getekend. Beltug vraagt om dat akkoord alle kansen te geven. Logischerwijs komt de organisatie zo ook bij het statuut van het BIPT terecht. Volgens de organisatie is de zogenaamde 'regulator' niet sterk genoeg.


Voor het volledige artikel: Datanews

No comments:

 
Add to Technorati Favorites