Monday, 15 October 2007

Sarah Bettens brengt De Morgen op 180.000 exemplaren

De Morgen zag zaterdag de oplage van zijn weekendkrant stijgen naar 180.000 exemplaren. Normaal telt de weekendeditie van De Morgen 95.000 exemplaren. Dat heeft alles te maken met het gratis en in primeur aanbieden van de cd ’Shine’ van Sarah Bettens bij de krant.

Zondagnacht zullen bovendien nog extra exemplaren van de weekendkrant bijgedrukt worden. 'Zoiets is nooit eerder gebeurd', aldus hoofdredacteur Klaus Van Isacker. Waar voor de oorspronkelijke oplage van deze weekendkrant 120.000 exemplaren voorzien werden, werden er zaterdag nog 30.000 bijgedrukt voor naleveringen in de krantenwinkels. Tegen 15uur zaterdagnamiddag was opnieuw alles uitverkocht, aldus Klaus Van Isacker. Samen met de 30.000 abonnees komt op 180.000 exemplaren.
Zaterdagnamiddag werden bij de krantenwinkels reserveringslijsten gelegd waarop men zich kon inschrijven om alsnog aan de weekendkrant plus de cd van Sarah Bettens te geraken. Zondagnacht, na het drukken van de maandagkrant, zullen dan nog extra-nummers van de weekendkrant worden bijgedrukt, aldus Van Isacker. Hij kon nog niet zeggen hoeveel dat er zouden zijn, vermits de evaluatie bij de krantenwinkels momenteel loopt.

Klik hier voor het volledige artikel.

No comments:

 
Add to Technorati Favorites